ondernemer-in-de-spotlight-Henk-Giffioen

Ondernemer in de spotlight: Henk Griffioen

Ondernemer: Henk Griffioen – That’s Lease

 

“Als we doen wat we deden, dan krijgen we wat we kregen”

Iets moois creëren, dat is waar Henk Griffioen voor staat met That’s Lease in Sassenheim. En net zoals in de motorsport normaal is: de ideale lijn zoeken en ook volgen. Zoeken naar het clipping point en dat is elke keer weer anders, afhankelijk van de omstandigheden. Dat is ondernemen, volgens de nu 54 jarige Henk.

Happy people make more money!

Nu al 10 jaar zijn eigen onderneming That’s Lease, waarin hij samen met zijn vrouw, een managementteam en met 14 werknemers een mooi bedrijf heeft neergezet. “De zaak” zoals hij het noemt, waar een hechte klantengroep en fijne medewerkers zijn drijfveer zijn. “Happy people make more money”, omdat het menselijke nog belangrijker is dan de profit. Een luisterend oor, helpen dringende problemen op te lossen maakt mensen gelukkiger. Zowel werknemers als klanten zijn dan blijer en pas dan kan er echt zaken worden gedaan.

Dagelijks even sporten en ontspannen

Volgens Henk is het voor hem van groot belang om dagelijks te starten met even sporten in de fitness of thuis op de spinner. Daarna naar “de zaak” startend met een rondje langs de velden. Even kijken hoe iedereen er voor staat. Zijn er vragen of dringende zaken die moeten worden opgelost? Of problemen thuis? Henk is een luisterend oor, maar zet ook iedereen weer even in de juiste versnelling om een ideale lijn te volgen.

Trots op een hechte groep klanten en fijne medewerkers

Al 10 jaar lang een groep trouwe klanten en ook veel werknemers die zich al 10 jaar zich inzetten voor “de zaak”. Daar is Henk echt trots op. Mensen die het juiste That’s Lease DNA hebben: “Work Hard, Play Hard”. Hard werken en plezier hebben dat is het devies om het lang vol te houden met een succesvol bedrijf. Dat wil Henk ook meegeven aan andere ondernemers, waaronder starters.

Eerst de BTW, dan de BMW

Aan starters geeft Henk ook mee, dat het belangrijk is zich eerst te richten op het verkopen van producten en diensten en pas na een een aantal jaren je druk maken om het logo op de koffiekopjes en een te dikke auto voor de deur. Klein beginnen en omzet draaien, dat is zijn advies. Investeer eerst in IT en zorg dat de financiën top geregeld zijn. Immers: “Eerst de BTW, dan de BMW!”

“Op werkweek met mijn vrouw”

Inspanning en ontspanning kunnen best goed samengaan. Van een keer extra werken is Henk niet vies, want soms moet er gewoon iets af. Maar hij maakt daar geen gewoonte van. Op werkweek met zijn vrouw Astrid, die ook in de zaak werkt, is een hele mooie oplossing gevonden om de balans te zoeken tussen inspanning en ontspanning. “Lekker met de camper naar een mooie plek rijden. Laptopjes mee, ’s ochtends werken en s’ middags wat anders doen zoals wandelen of fietsen. Zo zorgt Henk voor voldoende tijd naast de zaak en voor elkaar. Uiteraard zijn er ook nog wel de echte vakanties in het jaar. Maar deze alternatieve werkweek houdt hij er elke 2 maanden in.

“Zo is teamwork bedoeld”

Hoge kwaliteit en ‘reteveel’ plezier zijn de belangrijkste kernwaarden van de zaak, waarbij er succes is als 1 op de 3 klanten ambassadeur is, 15 klanten kwalitatief zijn en er zelfstandig operationele teams zijn. Dit staat levensgroot op een bord in de hal van de zaak en is samen met de werknemers tot stand gekomen onder het motto “zo is teamwork bedoeld”. Zoeken naar de ideale lijn waarbij uit wordt gegaan van eigen kwaliteiten en steeds op zoek naar verbeteringen, zodat iedereen trots kan zijn op ook zijn zaak!

Het Coronajaar: een jaar van uitdagingen

Op 2 maart 2020 naar de notaris om met het bedrijf een nieuwe start te maken op de prachtige nieuwe locatie aan de Madame Curiestraat 20 en een paar weken later breekt de Corona ook in Nederland uit. Dat geeft wel even zorgen, maar daar is het bedrijf goed uitgekomen. “En ja, groei moet je faciliteren in mensen en middelen en dan gaan de kosten voor de baten uit”. Henk bruist in ieder geval van energie en gaat voor een ‘pole position’.

Als uitsmijter gooit Henk er nog een anekdote tegenaan. “Als we doen wat we deden, dan krijgen we wat we kregen”. Je moet blijven veranderen, zoeken naar groei, mensen blijven verrassen, voor de troepen uitlopen.  Zo werkt het bij That’s lease al 10 jaar en zo hopelijk nog jaren!

Website That’s Lease: https://thatslease.nl/