Een strategisch marketingplan?

Een strategie is heel simpel gezegd een manier om doelen te behalen en stelt je in staat om de juiste keuzes te maken. Een strategisch marketingplan maak je dus om de juiste keuzes te maken op gebied van marketing. We zijn bijvoorbeeld allemaal geneigd om vanuit enthousiasme meteen aan de slag te gaan met sociale media zoals Facebook of Instagram, maar je kunt beter eerst bepalen of dat wel de juiste kanalen zijn om jouw doelgroep mee te bereiken. Door het opstellen van een strategie, en dat kan al op 1 A4’tje, leg je de uitgangspunten voor jouw onderneming vast waar je de komende jaren op kan koersen!

Partner2grow ondernemersadvies profielfoto wouter
Wouter Burgmeijer
Business coach - marketing specialist

Marketingdoelstellingen

Heb jij al duidelijke marketingdoelstellingen voor korte en langer termijn bepaald en wil jij deze doelen ook graag meetbaar maken in je strategisch marketingplan?

Doelgroep in kaart

Breng in kaart wie jouw doelgroep is en hoe je die doelgroep het beste kunt overtuigen met jouw product of dienst. Daarna kun je je business afstemmen op je doelgroep.

Doelgroep bereiken

Is jouw doelgroep moeilijk te bereiken, gebruik je wel de juiste marketingkanalen of hanteer je wel de juist boodschap? Samen brengen in beeld hoe je doelgroep te bereiken is.

Een frisse blik op jouw strategisch marketingplan

We dompelen ons helemaal onder in jouw situatie en kijken vanuit jouw ogen naar de uitdagingen waar jij voor staat. Er zijn zoveel manieren om marketing in te zetten dat de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zet je marketing in voor meer naamsbekendheid, of richt je je op leadgeneratie? Is het doel om een betere klantrelatie op te bouwen of om meer te verkopen? Zonder strategische ankerpunten goed op papier te zetten wordt het lastig om keuzes te maken in jouw tactische marketingaanpak. Wil je alle onderdelen van het groeikompas nog eens teruglezen? Kijk dan nog eens op deze pagina

Laat ons vrijblijvend met je meekijken!

strategisch marketingplan

Strategisch marketingplan op maat

Ieder bedrijf is anders. Daarom is het belangrijk goed te kijken naar de unieke situatie van jouw bedrijf. We starten daarom niet zomaar met het opstellen van een roadmap, maar verdiepen ons eerst in jouw situatie. Door tijdens het gratis navigatiegesprek uitgebreid te vragen, te onderzoeken en te ontdekken komen we tot jouw marketing kernprobleem. Door aan de voorkant genoeg tijd te investeren, kunnen we een strategisch marketingplan opstellen die perfect aansluit bij jouw unieke situatie. 

Jouw unieke roadmap

Samen gaan we aan de slag met jouw strategische roadmap. Hieronder een selectie van enkele vragen die we op basis van jouw marketingkernprobleem kunnen beantwoorden:

  • Wat zijn mijn marketingdoelstellingen op de korte en langere termijn?
  • Wat is mijn doelgroep en zit mijn doelgroep wel te wachten op mijn huidige product of dienst?
  • Hoe blijf ik onderscheidend genoeg ten opzicht van mijn concurrenten? Wat zijn mijn Unique Selling Points?
  • Via welke marketingkanalen is mijn doelgroep het beste te bereiken en met welke boodschap bereik ik doelgroep effectief?
  • Klanten behouden is makkelijker dan een nieuwe klant werven. Maar hoe zorg je ervoor dat een klant bij je blijft? 
  • Wat leveren mijn marketing inspanningen mij nu eigenlijk op? 
  • Hoe kan ik praktisch en hands-on aan de slag met mijn gloednieuwe roadmap?

Herkenbaar? Wij staan voor je klaar om één of meer van deze punten eens goed aan te pakken. Fysiek afspreken in de Duin- en Bollenstreek of juist digitaal? Aan jou de keuze!

marketing-strategie-sessie

Klaar om jouw 'Road to Succes' te bepalen?