finance-geld-vermogen laten groeien

Hoe groot wil je groeien met je bedrijf?

Hoe ziet je toekomstbeeld eruit? Wat is jouw ideale beeld? Wat is het minimum scenario? Wat is er nu haalbaar in jouw privé situatie en wat over enige tijd?

Een dynamisch proces

Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen om te weten hoe je gaat starten en waar je zou willen eindigen met je bedrijf. Dit is natuurlijk niet een van tevoren bepaalde weg die niet meer veranderd. Dit is een dynamisch proces, waarbij de tussenstappen steeds met jou mee kunnen veranderen. Immers je groeit zelf persoonlijk, je behoeftes veranderen, interesses kunnen wijzigen en je einddoel kan opeens anders liggen door gebeurtenissen in je leven die je niet kon voorspellen.

Op zoek naar het ideale pad

In een goed gesprek met Partner2Grow gaan we hieraan werken. Het ideale pad bepalen, maar ook al kijken naar zijpaden. En welke stappen in het groeiproces genomen gaan worden en in welk tempo. Waar zit je nu en waar wil je heen. Het model van Greiner gaan we gebruiken en is hiertoe een hulpmiddel, maar ook met gezond verstand gaan we hier samen naar op zoek. Samen gaan we ook dit proces volgen de komende jaren en zo nodig het groeipad aanpassen. Een meerjarenbegroting van kosten en baten is een belangrijke hulpmiddel om in de gaten te houden of het wel goed gaat en wat je financieel wilt bereiken. En om te bepalen of je mensen kunt inhuren of aannemen. Dat gaan we per kwartaal evalueren.

“Elk kwartaal evalueren we naast het business model ook het groeimodel en de kosten/baten tijdens de Partner2Grow business check “

Vraagstukken organisatie

Samen gaan we in de sessie Organisatie aan de slag met vraagstukken voor de organisatie op zoek naar groei:

  • In welke groeifase bevindt een bedrijf zich?
  • Wil ik wel groter groeien?
  • Wat moet er veranderen om te kunnen groeien?
  • Kan een crisis moment ook een keerpunt zijn?
  • Wat betekent een overgang naar een andere fase voor het bedrijf?
  • Hoe kan ik een overgang soepel laten verlopen?
  • Welke 10 uitdagingen zijn er voor groei?

Is je interesse gewekt? Neem contact op voor een vrijblijvend navigatiegesprek, of mail naar koos@partner2grow.nl